De drie soorten acupunctuur

Acupunctuur Den Haag

Het lijkt misschien een raadsel, maar acupunctuur is in feite een wetenschap. De waarheid achter de werking ervan is niet mysterieus, hoewel u de moderne medische wereld misschien een beetje ontmoedigend vindt met zoveel vage en interpretatieve woorden in omloop. Acupunctuur wordt gebruikt om het lichaam te reinigen, te stimuleren en energie te geven en is vooral goed voor de longen en de borstkas, waar het helpt overtollig slijm te verwijderen. Het wordt nuttig geacht bij aandoeningen van de dunne darm en bij aandoeningen van de dikke darm. Het kan ook nuttig zijn bij artritis.

In dit artikel zal ik de drie soorten acupunctuur uitleggen en een gedetailleerde beschrijving geven van wat een moderne acupunctuurbehandeling eigenlijk is.

Allereerst is er wat wij kennen als Traditionele Acupunctuur, die al sinds mensenheugenis een dieptebehandeling is. Dit omvat remedies voor alles van stress, tot de dood, tot ziekten, pijnen in het lichaam, en andere medische problemen.

Velen weten nu echter ook dat er twee andere soorten acupunctuur bestaan, namelijk Moderne Acupunctuur en Reflex Acupunctuur. De eerste, waarmee veel mensen vaak niet vertrouwd zijn, is gewoon een glijdende therapie waarbij op bepaalde punten druk wordt uitgeoefend over de acupunctuurpunten, terwijl de tweede gewoon uitgaat van het plaatsen van de vingertoppen of de vingertoppen en de knokkels in bepaalde posities over de acupunctuurpunten. Dit wordt vaak gedaan in reflexmatige modus als een soort therapeutische marteling. Velen beweren inderdaad dat zij een soort brandend of kruipend verdoofd gevoel op het lichaam kunnen voelen wanneer zij deze behandeling ondergaan.

De volgende stap is wat bekend staat als “ails in”, waarbij de nagels in een soort koude was worden gedompeld die zowel de zenuwen als de huid aan de uiteinden van de vingers en bij de pols verdooft. Het wordt vaak in reflexmodus gedaan, maar het heeft een paar extra voordelen. De toepassing ervan kan bijvoorbeeld het zweten verminderen. Bovendien kan de toepassing ervan het ongemak verlichten van mensen met aandoeningen als diabetes, perifere neuropathie en ingebedde stenen in de nieren, die vaak leiden tot amputatie van de ledematen.

Tenslotte is er wat we kennen als energie-geneeskunde. Hieronder vallen technieken als Moxibustie, Geeuwen, Leg-Up- waarbij de persoon rechtop gaat zitten of zich uitstrekt, en mediatechnieken als Reiki en compassiehouding.

Studies hebben aangetoond dat acupunctuur daadwerkelijk een doeltreffende behandelingsmethode is voor sommige medische aandoeningen. Het helpt de energiestroom te herstellen, bijvoorbeeld bij slaapstoornissen. Van acupunctuur is ook bekend dat het helpt bij de behandeling van de pijn van migraine en clusterhoofdpijn.

Het onderzoek naar acupunctuur is uitgebreid en divers geweest. Zoals hierboven vermeld, zijn er twee soorten acupunctuur, een op basis van het meridien systeem en een op basis van het energiekanaal systeem. Studies hebben aangetoond dat acupunctuur een goede manier is om te voorkomen dat lichamelijke kwalen terugkeren. Het is ook effectief in het genezen van ziekten en het behandelen van het fysieke aspect van het lichaam zonder toevoeging van opdringerige vreemde stoffen.

Het zal verstandig zijn om artsen en acupuncturisten te zoeken die werken met zowel het meridiaan- als het energiesysteem. Dit zal ervoor zorgen dat u zowel de voordelen van acupunctuur krijgt.