Wat is een fysiotherapeut

Fysiotherapeut Tiel

Een fysiotherapeut is een professional in de gezondheidszorg. Het zijn gezondheidsexperts die u kunnen helpen uw gezondheidsdoelen te bereiken. U moet een arts raadplegen voordat u een fysiotherapeut gaat bezoeken. Fysiotherapie kan u helpen uw vermogen te ontwikkelen om als gezond, pijnvrij en comfortabel individu te functioneren.

Hoewel u misschien denkt dat een bezoek aan de fysiotherapeut alleen voor uw hart en longen is, moet u uw bezoek niet beperken. De fysiotherapeut kan u helpen problemen aan te pakken die uw bewegingsbereik beperken. Deze persoon kan u ook helpen uw cardiale gezondheid te verbeteren door middel van cardiovasculaire training. U traint uw hart en longen om ze sterker te maken, wat het risico op hartaandoeningen en een hartaanval zal verminderen.

Voordat u begint met trainen, moet u eerst met uw arts praten. Zorg ervoor dat u gezond genoeg bent om te beginnen met een workout routine. Uw arts zal u laten weten hoe u veilig een trainingsschema kunt volgen, inclusief cardiovasculaire training, maar ook zonder een medische verklaring is het belangrijk om te gaan trainen. Zelf trainen is goed, maar u heeft de hulp van een professional nodig en daarom moet u naar de fysiotherapeut.

Als u begint met sporten, denk er dan aan dat het tijd kost voor uw lichaam om zich aan te passen. Verwacht dat u niet van de ene dag op de andere resultaten zult zien. Sommige mensen hebben maanden nodig om de gewenste resultaten van een workout routine te krijgen. Wees geduldig en verwacht een langdurig voordeel van uw fysiotherapie.

In de meeste gevallen zal een fysiotherapeut de komende maanden één op één met u samenwerken. Afhankelijk van wat uw doelen zijn, kunt u meerdere keren per week trainen of één keer per week. De therapeut kan thuis met u werken, op school, op het werk, of een combinatie van deze drie.

Uw therapeut kan met u werken tijdens de weken dat u afwezig bent van school, op school of op het werk. Tijdens deze periodes kan hij of zij u bepaalde oefeningen of bewegingen aanraden die u voor uw training moet doen. U kunt ook worden gevraagd om spullen mee te nemen, zoals uw kleren, uw schildklierverband, deodorant, enzovoort.

Mondelinge en schriftelijke instructies geven u duidelijke instructies over wat u wel en niet mag doen terwijl u behandeld wordt. Als uw therapeut denkt dat u nog niet klaar bent om te trainen, zal hij of zij u dat van tevoren laten weten. Zorg ervoor dat u zich houdt aan alles wat u wordt verteld.

Neem de tijd om op te warmen, te rekken en uw spieren los te maken voor en na uw training. Uw therapeut wil misschien lichte aerobics gebruiken om op te warmen en de spanning van uw lichaam te verminderen. Oefeningen zullen effectiever zijn als ze goed worden herhaald en opgewarmd. U moet niet nerveus worden of gehaast aan elke oefening beginnen. Na het goed uitvoeren van een serie bewegingen, neemt u een paar herhalingen van een andere beweging om inspannende worstelingen te voorkomen.

Sommige mensen kiezen ervoor om ook elasticatics in hun routine op te nemen. Dit type oefening richt zich op trekkende bewegingen, rekken en verlengen van je lichaam. Het kan gemakkelijker worden gemaakt voor uw gewrichten door het toevoegen van een kleine hoeveelheid gewicht weerstand ook. Bijvoorbeeld, als u 3 sets van 10 herhalingen van uw eerste beweging doet, met een minuut rust tussen de sets, voeg dan 200 pond toe aan dat gewicht zodat uw 3 sets elk 200 pond zullen zijn.

Naast uw aerobic- en weerstandsoefeningen kunt u ook wat lichte stretching doen. Het maakt niet uit hoe je rekken, maar je moet richten op iets dat de gebieden die je nodig hebt om te werken aan het meest activeert. Als u van plan bent aan uw lenigheid te werken, denk er dan aan dat u het bewegingsbereik hebt dat u voor elke oefening nodig hebt.

Een correct bewegingsbereik is belangrijk omdat het uw gewrichten de kans geeft om te verlengen en te strekken, en ook om te voorkomen dat u een beknelling of letsel aan het ruggenmerg oploopt. Het is belangrijk te onthouden dat u uw lichaam niet van de ene op de andere dag weer in de toestand van voor de blessure kunt brengen, maar het is wel mogelijk veranderingen aan te brengen die de kans op een blessure verkleinen en uw kans op chronische pijn aan de gewrichten verkleinen.

Uw hersteltijd zal variëren en dat hangt af van het soort blessure dat u hebt opgelopen. U kunt tijdens uw herstel enige pijn ervaren. Het kan ook zijn dat u pijn voelt in de vorm van pleisters of medicinale typen of verwijderbare soort aanpassingen. Het is belangrijk dat u een zorgverlener inschakelt als u enige vorm van chronische pijn heeft, met inbegrip van hoofdpijn die niet ontstekingsremmend is.

Uw Physical Trainer of Properties kunnen uw revalidatie beheren door uw oefeningen op te stellen, uw houding en bewegingen in het oog te houden, en u te helpen uw lichaamsgewicht onder controle te houden. De Fysieke Trainer zal ook uw begeleider zijn voor alle oefeningen die u niet alleen kunt doen.

Voor uw operatie, bel of neem contact op met het kantoor van uw chirurg om alle risico’s en mogelijke complicaties die u kunt hebben te bespreken. Denk eraan dat het gemakkelijker is een blessure te voorkomen dan te behandelen.