Wat is het verschil tussen acupunctuur en de spinale

Traditionele Chinese geneeskunde

Er zijn een soort energiepunten die geen naalden bevatten, maar die bestaan uit siliconen. Ze worden Reflexpunten genoemd en dit zijn plaatsen waar energie-uitwisseling plaatsvindt.

Wanneer er een ziekte in het lichaam is, raken deze reflexpunten geblokkeerd, zodat het energieveld verstoord raakt en de organen en reflexpunten niet in staat zijn te werken zoals ze zouden moeten werken. De wisselwerking tussen de energiekrachten is niet altijd harmonieus, en er zijn energievelden (bekend als Qi) rond het menselijk lichaam. Deze Qi is een deken die ervoor zorgt dat de organen en de organen blijven functioneren zoals het hoort. Wanneer iets de verbindende onderdelen van het systeem aantast, geeft dit meestal klachten.

In de Chinese geneeskunde wordt acupunctuur onderverdeeld in twee algemene categorieën:

Acupunctuur op het niveau van de wortel – Dit betekent dat de kanalen of meridianen worden geopend en de spijsvertering en Qi tussen het lichaam en de meridianen zal bewegen – Acupunctuur op het niveau van de ruggengraat – Dit betekent dat de energie-impulsen van de meridianen naar het niveau van de wortel zullen gaan.

Nu we weten wat Acupunctuur is, laten we eens kijken naar het verschil tussen Acupunctuur op het Wortelniveau en Acupunctuur op het Ruggenmergniveau. Volgens TCM (traditionele Chinese geneeskunde), is het wortelniveau waar de ziekte begint. Het is aan de wortel van het lichaam waar alle ziekte opbloeit. Daarom kan elke stoornis in de wortel zich verspreiden door de rest van het lichaam via de zenuwen. Aangezien het zenuwstelsel door het hele lichaam loopt, kan zelfs een stoornis in het ruggenmerg een verstoring in de zenuwen veroorzaken. Qi (energie) stroomt ook door het hele lichaam en aangezien Qi zich op het niveau van de wortel bevindt, zal elke verstoring op zijn pad een negatief effect hebben op de gezondheid van het lichaam als geheel.

Anderzijds wordt gezegd dat een ziekte in het ruggenmerg niet via de zenuwen in de bloedstroom kan komen wanneer zij op het wortelniveau (onderlichaam of porseleinlichaam) haar oorsprong vindt, omdat daar het immuunsysteem van het lichaam het wortelniveau beschermt tegen invasie van buitenaf. Het wortelniveau is ook beschermd tegen beïnvloeding door de daarboven gelegen organen (de supraspinale zenuw is de grootste zenuw in het lichaam). Bij het samentrekken en ontspannen van de spieren bewegen de armen en de romp op en neer en naar links en rechts.

Men zegt dat elke ziekte het ruggenmerg kan passeren, maar niet zomaar kan uitzaaien (metastaseren betekent uitzaaien). Het ruggenmerg is aan de basis verstevigd met beenderen en kraakbeen (wervels). Verder is het omgeven door speciale weefsels, sponsachtige kussentjes genaamd (gescheurde rijen cellen), die het helpen zijn stevige en veerkrachtige aard te behouden. Aan het uiteinde is het ook verstevigd met een laag vezelig weefsel, het hersenvlies genaamd. Het ruggenmerg gaat dan over in de wervelkolom (zie figuur A hieronder).

A. Wortelcel

Deze laag wordt de wortel of slijmvlies van de wervelkolom genoemd. Aangezien alle spinale zenuwwortels in verbinding staan met de wervelkolom, kan een verstoring in de wortel de zenuwtoevoer naar de wervelkolom of, in extreme gevallen, het hele lichaam belemmeren. wortelDe wortel wordt hier de ronde cel genoemd en de ronde cel wordt de wortel genoemd. De wortel wordt verder verstevigd met kraakbeen dat hersenvliezen wordt genoemd. De hersenvliezen bestaan uit een speciaal soort kraakbeen dat de geranium wordt genoemd.De geranium bestaat uit een taaie peesstreng. Het geranium geeft de wortel voortdurend een schokabsorberende afwerking. Een buigverwonding van het ruggenmerg of een land whiplash kan de geranium doen falen of, in extreme gevallen, volledig beschadigen. Het falen van de geranium zou dan enorme stress en druk op de wortels veroorzaken die zou resulteren in het volledig falen van het organisme. Deze aandoening wordt tetgery genoemd, naar Dr. Thomas tetanus.

B. Spinale Ontspanningslaag

Deze laag wordt de wervelkolom genoemd. Deze laag bestaat uit wervels (icles). In elke wervel zit een tussenwervelschijf en de buitenranden van deze tussenwervelschijven worden benige uitsteeksels genoemd. Aan het einde van de wervelkolom bevindt zich het ruggenmerg (de bundel zenuwcellen die uit de wervelkolom komt). Aangezien het ruggenmerg omgeven is door spieren, heeft het de unieke eigenschap dat het de bewegingen van het hele lichaam kan sturen.

De behandeling met chiropractie bij letsels aan de wervelkolom en andere problemen moet altijd teruggaan naar de bron, met inbegrip van de spieren. Hier wordt de ruggengraat doorgesneden om het letsel te testen. In dergelijke gevallen wordt de patiënt ruggegraatsoefeningen aangeleerd die gericht zijn op de spieren die zwakker zijn of die gewijzigd of vervormd zijn en op een achterwaartse manier maakt dit het rekken en verlengen van die spieren mogelijk.