Tips om een burn out te voorkomen

Burn out in Eindhoven

 

We leven steeds sneller. Tijdsdruk, sociale media en thuiswerken zijn de norm geworden. In combinatie met andere externe druk, zoals een grotere verantwoordingsplicht en de noodzaak om 24/7 beschikbaar te zijn, kan het voelen alsof er nooit genoeg tijd in een dag zit. Dit onophoudelijke tempo heeft een aanzienlijke impact op ons persoonlijke leven en onze werkgewoonten. Als er meer eisen aan ons worden gesteld, reageren mensen vaak met minder betrokkenheid en meer overwerk. Het is niet ongewoon dat mensen na enkele jaren van opeenvolgende hoge werkdruk een burn-out krijgen, waardoor er weinig of geen ruimte is voor zelfzorg en creativiteit. Gelukkig zit Eindhoven vol met vriendelijke zielen die ons een handje willen helpen om de moed erin te houden en ons te helpen om ons leven buiten het werk in balans te houden. Hier zijn enkele praktische tips die je helpen een Burn out in Eindhoven te voorkomen:

Organiseer je werkdag en week

Als u voortdurend pijn hebt tussen uw schouderbladen, krijgt u waarschijnlijk een burn-out. Werk samen met een therapeut om een werkomgeving te creëren die uw gezondheid ondersteunt. Creëer rituelen die u helpen om aan het werk te gaan, uw stress achter te laten en een productieve zone te vinden. Trek tijd uit voor lichaamsbeweging en sociale activiteiten. Zorg ervoor dat u tijd voor uzelf inplant om op te laden, hetzij door een wandeling te maken, rustig te zitten en te mediteren, hetzij door een sociaal schema op te stellen dat u in staat stelt alleen te zijn met uw gedachten. Plan elke dag een specifiek moment in om de stekker uit het werk te trekken en georganiseerd te blijven.

Tijd weg van het werk

Te veel mensen denken dat ze alleen "aan het werk" zijn en dat ze "iemand kunnen zijn" als ze niet aan het werk zijn. Dit is niet noodzakelijk het geval. Veel mensen nemen niet de tijd om voor zichzelf te zorgen door niet-werkgerelateerde activiteiten te ondernemen. Dit kan zo eenvoudig zijn als het uitlaten van je hond of een wandeling door de stad, of zo complex als het uitvoeren van een creatief project buiten je werk om. Zoek tijd voor jezelf – niet voor je partner of je kinderen. Je zult verbaasd zijn hoeveel je kunt bereiken als je de ruimte en tijd hebt buiten de verantwoordelijkheden van het werk.

Vergelijk jezelf niet met anderen.

Jezelf vergelijken met anderen kan veel emotionele stress veroorzaken. Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je past in een zeer concurrerende markt en waar anderen staan ten opzichte van jou. Het is het veiligst en het beste voor alle betrokkenen als u zich concentreert op het verbeteren van uw vaardigheden, het bijdragen aan de organisatie en het helpen van anderen zonder uzelf met anderen te vergelijken.

Neem af en toe een pauze

Pauzes nemen kan u helpen om helderder te denken en u opnieuw te concentreren op uw werk. Het is belangrijk om deze pauzes in te plannen in uw werkweek, zodat ze geen onderbreking van uw werkdag zijn. Pauzes met collega's of met een korte wandeling om het blok kunnen helpen uw geest te verfrissen en uw stemming op te frissen. Pauzes met niet-werkgerelateerde activiteiten kunnen net zo belangrijk zijn. Plan tijd in uw agenda om de verbinding te verbreken en u op te laden.

Conclusie

Burn-out is niet alleen een mentaal probleem. Het is ook een heel reëel fysiek gezondheidsprobleem. Beperkte tijden van lang, intensief werk of overmatig socialiseren kunnen je bijnieren overbelasten en je slaapcyclus verstoren. Een consistent dieet met veel zout, suiker en cafeïne wordt ook beschouwd als een belangrijke oorzaak van bijnier burnout. Eet voedingsmiddelen met veel kalium, zoals fruit en groenten, en beperk uw inname van zware maaltijden met veel natrium, vet en koolhydraten. Blijf gehydrateerd, beweeg regelmatig en zorg voor voldoende slaap om een bijnierverbranding te voorkomen.